Review: Kneipp lipverzorging met depot-effect

Vooral in de winter kunnen je lippen wel wat extra verzorging gebruiken. Ze zijn vaak droog en gebarsten door het koude weer. Dagelijks een lippenbalsem gebruiken helpt bij het verkrijgen van zachte en verzorgde lippen. Maar welke lippenbalsem werkt nou echt? Er zijn inmiddels zoveel lippenbalsems dat je waarschijnlijk door de bomen het bos niet meer ziet. In deze blog lees je waar de lippenbalsem van Kneipp geschikt voor is en of het ook echt werkt. 

Kneipp lipverzorging met depot-effect

Kneipp lipverzorging met depot-effect

De Kneipp lipverzorging met depot-effect is een lippenbalsem gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten, waaronder kamille en melisse. De lippenbalsem zou gestreste, droge en ruwe lippen moeten herstellen. Kneipp heeft het over een depot-effect. Persoonlijk had ik hier nog nooit van gehoord, maar gelukkig staat er ook bij wat dit inhoudt. Het depot-effect van de lippenbalsem zorgt ervoor dat de lippen gedurende de dag verzorgd worden. Na het aanbrengen wordt er namelijk beetje bij beetje hydratatie afgegeven. Kneipp heeft niet alleen nagedacht over het product, maar ook over de verpakking. De verpakking is gemaakt van duurzame materialen, namelijk graspapier, kurk en paper blend.

Kneipp lipverzorging met depot-effect

Ingrediënten uitgelicht

Op de verpakking worden de ingrediënten kamille en melisse extra benoemd, maar dit zijn niet de hoofdbestandsdelen. Hieronder staan de ingrediënten kort toegelicht. Zoals je kunt zien zitten er goede, natuurlijke ingrediënten in dit product.

  • Rhus Verniciflua Peel Cera: Bessenwas zorgt voor de zachte formule van de lippenbalsem.
  • Olea Europaea (Olive) Fruit Oil3: Olijfolie verzorgt de huid en is een basis voor andere actieve stoffen.
  • Butyrospermum Parkii (Shea) Butter3: Shea butter zorgt ervoor de dat huid het vocht vasthoudt en de huid glad maakt.
  • Cocos Nucifera (Coconut) Oil3: Kokosnootolie zorgt ervoor dat de gevoelige en droge huid gehydrateerd blijven.
  • Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil3: Jojobaolie beschermt de huid tegen vochtverlies en wordt snel opgenomen.
  • Candelilla Cera: Zorgt ervoor dat de lippenbalsem zijn vorm behoudt.
  • Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil: Zonnebloemolie heeft veel verzorgende eigenschappen.
  • Melissa Officinalis Leaf Extract: Is antiviraal, antimicrobieel en schimmelwerend. Daarnaast verzorgt het de huid bij wondjes en dergelijke.
  • Chamomilla Recutita Flower Extract: Extract van kamillebloesem zorgt dat de huid gekalmeerd wordt.
  • Citrus Aurantium Dulcis: Bloedsinaasappelolie zorgt voor de subtiele geur.

Waar te koop

De lippenbalsem is te koop voor €6,49 op de website van Kneipp en verschillende drogisterijen, zoals Holland and Barrett, Etos, etc. De prijs van de lippenbalsem is aan de hoge kant, maar er zijn vaak 1+1 gratis acties.

Kneipp lipverzorging met depot-effect

Mijn mening Kneipp lipverzorging met depot-effect

Voor mijn lippen is deze lippenbalsem niet de beste keuze. Ik vind het een prima lippenbalsem, maar het heeft geen “wauw”-effect. Het depot-effect waar Kneipp over schrijft merk ik persoonlijk niet echt. Ik moet deze lippenbalsem juist vaker smeren dan die van andere merken. De structuur vind ik ook niet heel fijn, want het smeert vrij stroef. Mijn lippen worden wel goed verzorgt door de werkzame stoffen, maar zijn dus snel weer droog. De lippenbalsem heeft wel een lekkere subtiele geur en de verpakking is heel erg mooi.

Heb jij de Kneipp lipverzorging met depot-effect al eens geprobeerd? Laat hieronder weten wat jij ervan vindt. 

Reacties