Review: De Tuinen Houtskool klei gezichtsmasker

Een goed gezichtsmasker is een verrijking van je skincare. Het verzorgt je huid intensief als aanvulling op je dagelijkse gezichtsverzorging. Het huismerk van Holland and Barrett “De Tuinen” heeft veel verschillende soorten gezichtsmaskers. Op mijn blog ga ik er vast nog meer testen, want ik vind de gezichtsmaskers van De Tuinen altijd erg fijn. In deze blog gaan we de Houtskool klei gezichtsmasker testen.

De Tuinen Houtskool klei gezichtsmasker

De Tuinen Houtskool klei gezichtsmasker is een gezichtsmasker op basis van houtskool. Het gezichtsmasker is geschikt voor elke huidtype en zou een diepreinigende werking moeten hebben. Vuil, talg en oliën uit de huid worden door dit gezichtsmasker uit je huid getrokken. Daarnaast geeft het een gekalmeerd, schoon en fris gevoel na gebruik.

De Tuinen Houtskool klei gezichtsmasker

Waar te koop

Het gezichtsmasker is te koop in de winkel en op de website van Holland and Barrett. Het is te koop voor €9,49 voor 100 ml en voor €14,49 voor 200 ml. Ik vind dit een hele goede prijs voor de kwaliteit van dit product en daarnaast doet dit product ook vaak mee met acties in de winkel en op de website.

Mijn mening: De Tuinen Houtskool klei gezichtsmasker

Het gezichtsmasker brengt het fijnste aan met een kwast. Ik gebruik hier zelf een platte foundationkwast voor.  Het gezichtsmasker smeert goed uit en je hebt er niet veel van nodig. Tijdens het aanbrengen komt er een sterke geur vrij die ik persoonlijk niet zo lekker vind. In het gezichtsmasker is munt toegevoegd waardoor het fris aanvoelt op de huid. Op het moment dat het gezichtsmasker uit de verpakking komt is het zwart van kleur, maar zodra het opdroogt wordt het lichtblauw/grijs van kleur. Hierdoor zie je in een oogopslag dat het masker opgedroogd is. De plekjes waar het masker vuil, talg of oliën verwijderd heeft van de huid blijven wel zwart van kleur. Hierdoor zie je goed welke plekken het gezichtsmasker heeft aangepakt.

De Tuinen Houtskool klei gezichtsmasker
Het effect van het masker is heel fijn! Ik heb zelf altijd wel last van wat mee-eters en grove poriën op mijn neus en na eenmalig gebruik van dit gezichtsmasker zijn de mee-eters weg en de poriën netjes gesloten. Na het afspoelen van het gezichtsmasker voelt mijn huid zijdezacht aan. Een bijkomend voordeel is dat ik geen irritatie tijdens of na het gebruik van dit gezichtsmasker heb op mijn huid. Ik raad dit gezichtsmasker dan ook zeker aan! 

 Ik ga dit gezichtsmasker toevoegen aan mijn wekelijkse skincareroutine. Welk gezichtsmasker gebruik jij momenteel? Laat het hieronder weten in de reacties.

Reacties